Digitális élményközpont létrehozását támogatja Székesfehérvár

  • trend
  • 2017.03.04
    10:18
  • MTI
Digitális élményközpont létrehozását támogatja Székesfehérvár, a 225 millió forintos támogatás három évre biztosítja a fiataloknak az ingyenes hozzáférést a központ informatikai és technikai programjaihoz.

A fiatalok digitális kompetenciájának fejlesztését szolgáló élményház a tervek szerint májusban nyílik.

A fehérvári közgyűlés döntéséről beszámoló önkormányzati közlemény szerint a központ terveit az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége készítette, a megnyitásához szükséges beruházást, az eszközparkot a Székesfehérvár Fejlődéséért Alapítvány hozza létre.

Az élményközpontban működik majd kiállítási tér, alkotótér és médiaműhely. A létesítményben helyet kap többi között a robotika és a mikroszámítógépek világa.

Az ismeretek mellett az élményszerzés is fontos szempont: terveznek például egy szabadulószobát a digitalizáció világára épülő rejtvényekkel és kihívásokkal.

A digitális média és kommunikáció fejlesztésében helyet kap a közösségi média elemzése és tervezése, az újmédia-tartalomalkotás, a blogolás, a videoblogolás.

A tervek szerint már a nyári táborok idején fogadnak diákokat, szeptembertől pedig délelőttönként ingyenes iskolai oktatóprogramokkal készülnek, hogy esélyegyenlőséget teremtve a fehérvári diákok fejleszthessék készségeiket, megmutathassák tehetségüket. Délutánonként a szakkörök, hétvégén pedig a családok és más érdeklődők számára is megnyílik a központ.