Együttműködési megállapodást kötött a MÁV és a Corvinus Egyetem

Együttműködési megállapodást kötött a MÁV-csoport és a Budapesti Corvinus Egyetem tudásbázisaik összekapcsolása, valamint a közös oktatási és kutatási programok, szakmai gyakorlóhelyek létrehozása és a tehetséggondozás biztosítása érdekében - tájékoztatta a vasúttársaság csütörtökön az MTI-t.

A közlemény szerint az együttműködés során a felek közös kutatóműhelyeket és projekteket hoznak létre, valamint mozgósítják szakmai kapcsolatrendszerüket. A MÁV szakértői konzultációs lehetőséget biztosítanak a hallgatóknak, megosztják velük tapasztalataikat és bekapcsolódnak az egyetemen folyó szakmai háttérmunkákba, a Corvinus szakemberei kutatásokkal és módszertani fejlesztésekkel segítik a vasúttársaságot.

Dávid Ilona, a MÁV elnök-vezérigazgatója szerint a megállapodás többek között a magasan képzett munkaerő utánpótlását is biztosíthatja a vállalat számára, egyúttal üdvözölte, hogy a felsőoktatás egyre inkább figyelembe veszi a munkaerőpiac elvárásait.

Lánczi András, a Budapesti Corvinus Egyetem rektora a közlemény szerint hangsúlyozta, hogy az intézmény elkötelezett a duális képzés fejlesztése iránt, állami finanszírozású intézményként pedig feladatuknak érzik az oktatási, kutatási és tanácsadói segítségnyújtást.

Az együttműködő felek jelenleg is több közös projekten dolgoznak, a jövőben pedig a MÁV bekapcsolódhat a Corvinus duális képzésébe is - áll a közleményben. Hozzátették, hogy az együttműködési lehetőség más felsőoktatási intézmények előtt is nyitva áll.