Jön a Duna Fesztivál!

Kiállítások, koncertek, gyerekprogramok, sőt, még függesztett hőlégballonozás is várja a közönséget az immár háromnapos Duna Fesztiválon, a bölcskei Szent András kastélyban június 28. és 30. között. A programot a június 29-i nemzetközi Duna naphoz kapcsolódva rendezik meg, közölték a szervezők.

A hét hektáros ősparkkal övezett klasszicista műemlék kastély a tavalyi sikerre tekintettel idén már többnapos családi programmal várja az érdeklődőket. A koncertek és képzőművészeti kiállítások mellett lesz filmvetítés, népviseleti bemutató, termelői kirakodó vásár, és a legnagyobb szenzáció a függesztett hőlégballonozás, amikor bárki egy egészen új perspektívából tekintheti meg a gyönyörű környezetet.

Az eseményen fellép a Skorpióból és Dinamitból is ismert Papp Gyula rockzenész, a Hesz Ádám Elektrik és Asharti Szabó Andrea, vendég lesz Gerebics Sándor filmrendező, valamint a Duna régió osztrák, német, erdélyi, szerb és ukrán festőművészei. A zenei programok mellett a látogatók betekintést nyerhetnek a filmkészítés kulisszatitkaiba és megismerhetik a Duna menti országok gazdag kulturális örökségét.

A nemzetközi Duna napot huszadik alkalommal rendezik meg idén a folyó menti országokban, a Duna Védelmi Nemzetközi Bizottság kezdeményezésére, a Duna védelmi egyezmény 1994-es aláírásának évfordulóján. Az esemény célja, hogy felhívja a figyelmet a Duna védelmének fontosságára és a régió kulturális sokszínűségére.

A rendezvény a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósul meg, amely lehetővé teszi, hogy a fesztivál minden korosztály számára tartalmas és szórakoztató programokat kínáljon. A családokat különleges gyerekprogramok várják, mint például interaktív meseelőadások, kézműves foglalkozások és játékos környezetvédelmi bemutatók, az idősebbeknek pedig filmvetítés, kerttervezéssel kapcsolatos előadások és senior táncbemutató is lesz.

Kapcsolódó információk:
https://www.facebook.com/szentandraskastely
https://www.facebook.com/events/1337920890166051/?active_tab=discussion