Együttműködési megállapodás a TF és a teniszszövetség között

Együttműködési megállapodást írt alá Sterbenz Tamás, a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem (TF) rektora és Sütő Csilla, a Magyar Tenisz Szövetség (MTSZ) főtitkára.

A szerződés értelmében a két szervezet kölcsönösen elismeri egymás szakirányú képzéseit, az MTSZ létesítményhasználat biztosításával és anyagi támogatással segíti a TF képzését, valamint közös tudományos projektek is indulnak majd.

Az egyetem rektora hangsúlyozta, hogy az edzőképzésen túl az újonnan bevezetett teljesítményelemző szakot is mindenkinek ajánlják, mert ez minden sportágnak a hasznára válhat, és egyre nagyobb szerepet kap a teniszben is.

"Készül egy sportösztöndíj program, amely a teniszezőknek is lehetőségeket kínál arra, hogy elvégezzék az egyetemet. Az MTSZ és a TF kapcsolata nem újkeletű, az MTSZ női bizottságával összefogva korábban szakmai konferenciát rendeztünk, és az önkéntes programban is volt már együttműködés" - jelentette ki Sterbenz Tamás, aki egy készülő tenisztörténeti és tudományos konferenciának is szeretne otthont adni az egyetemen.

Sávolt Attila, az MTSZ szakmai igazgatója kiemelte, az MTSZ célja olyan egységes oktatási rendszer kialakítása, melynek szakmaisága garancia lehet arra, hogy a teniszpályákon egyre több jól képzett edző legyen.