Vitályos Eszter: a zene sok mindent jobbá tehet

A zene sok mindent jobbá tehet: a hangulatunkat, a baráti kapcsolatainkat és össze is köt bennünket mint az egyetemes kultúra jó kapcsolata és hídja - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium parlamenti államtitkára kedden Szentendrén.

A Házhoz megy a Zenede programsorozat szentendrei állomását és az előadás fiatal hallgatóit köszöntve Vitályos Eszter, aki a térség fideszes országgyűlési képviselője is, a kezdeményezést méltatva úgy fogalmazott, hogy a különlegesen vonzó program feladata és célja a könnyűzene értékteremtő mivoltának bemutatása, a fiatalok zenei érdeklődésének felkeltése és elősegítése. A mai nap nem titkolt célja a hangszeren való tanulás ösztönzése - hívta fel a figyelmet az államtitkár, hozzátéve, hogy a produkció része a hangszersimogató is, amely keretében mindenki kipróbálhatja a könnyűzenei hangszereket.

Vitályos Eszter elismerését fejezte ki a zenei misszió vezetőjének, Bordás József Magyar Arany Érdemkereszttel kitüntetett dobművésznek az elkötelezett munkáért. A 2023/2024-es tanévben a Házhoz megy a Zenede Oktatási Centrum (HZC) 30 helyszínen 60 előadást tart a Rock-Legendák és a Pop-Legendák könnyűzenei ismeretterjesztő előadásaiból a Kárpát-medencében.

A produkció támogatója a Petőfi Kulturális Ügynökség, a Magyar Kultúráért Alapítvány, együttműködő partnere a Yamaha Music Europe - olvasható a program oldalán.

Legfrissebb