KEMP dalszerző alkotótábort tartanak októberben Csopakon

Producerek, dalszerzők, szövegírók és hangszeres zenészek jelentkezését várják a harmadik KEMP dalszerző alkotótáborra, amely a Banana Records szervezésében valósul meg október 3-tól 6-ig Csopakon.

A négynapos eseményre szeptember 17. éjfélig lehet jelentkezni. A KEMP ideje alatt a résztvevők beköltöznek a táborba, és minden nap más-más csapatokban írnak dalokat különböző iránymutatások alapján, esténként pedig masterclass előadásokon vehetnek részt olyan témákban, mint a masztering, a produceri munka, a dalszövegírás vagy a zenei menedzsment. A részvétel ingyenes - közölték a szervezők szerdán az MTI-vel.

Tavaly 25 zenész, előadó és producer gyűlt össze, hogy együtt koncentráljon az alkotás folyamatára. A csapatokban a legkülönbözőbb zenei világok és előadók találkoztak és dolgoztak együtt, köztük iamyank, Tembo, Molnár Tamás, ajsa luna, Hundred Sins és Kolibri.

"Ez egy hiánypótló műhely, ahol a résztvevők szabadon kísérletezhetnek és tanulhatnak egymástól. Nincs semmi nyomás, minden elkészült mű vagy demó felett az alkotók rendelkeznek" - idézte Makumi Kamau szervezőt, a Banana Records egyik vezetőjét a közlemény.

Az alkotótáborban íródott Hundred Sins Opera című albumának egy része, Beton.Hofi Playbánia című lemezének néhány dala, és itt született a Co Lee, Kolibri és a Dzsúdló projekt producerének, Tembónak közös EP-ötlete is. "A tavalyi KEMP-album és a táborban írt művek bizonyítják, hogy inspirálóan hat a zenei színtér résztvevőire, amikor egy egészen új irányból közelítik meg a dalszerzés folyamatát".

Tavaly 260 jelentkezőből kerültek ki azok a zenei alkotók és előadók, akik négy napot töltöttek együtt, és három-négy fős csoportokban dolgozták ki kreatív ötleteiket. A KEMP szervezői, Kamau Makumi és Fodor Máriusz idén hasonlót szeretnének; a csapatok egy napot kapnak a dalok megírására.

"Jó látni, hogy a táborban kialakult kapcsolatok egy év elmúltával is megmaradtak, és azóta is sokan dolgoznak együtt. Fontos, hogy a KEMP olyan helyszín legyen, ahol a különböző stílusban tevékenykedő, ritkán találkozó előadók egymásra találhassanak" - mondta Fodor Máriusz.

A tábor partnerei között van az Akvárium Klub és a Felhangolva is.

Legfrissebb