Második mesekönyvét adta ki a FICSAK

Második mesekönyvét jelentette meg a Fiatal Családosok Klubja (FICSAK). Király Nóra és Kassai Etelka: Bonnie csodálatos élete című kötete az állatok és az olvasás szeretetére ösztönöz, egyben a gyászfeldolgozásban is segíteni kíván.

Szülőként ma az egyik legnagyobb nehézséget az jelenti, hogyan tudjuk megóvni a gyermekeket az interneten felbukkanó, káros tartalmaktól, de attól is, hogy egy virtuális világban létezzenek - mondta el a mesekönyv keddi budapesti bemutatóján a Kulturális és Innovációs Minisztérium parlamenti államtitkára.

Vitályos Eszter hozzáfűzte, nagyon fontos egy gyermek életében az, hogy miként tudja feldolgozni a gyászt, ebben hogyan tudnak segíteni családja és barátai.

A könyvek rengeteg olyan kapaszkodót adnak, amelyeket máshonnan nem kaphatunk meg, hiszen fejlesztik a képzelőerőt, az analitikus gondolkodást - közölte, hozzátéve: ezért is üdvözlendő a FICSAK olvasásra ösztönző gyermekvédelmi kampánya.

Vitályos Eszter, a Kulturális és Innovációs Minisztérium parlamenti államtitkára (j2) beszédet mond Király Nóra (j3) és Kassai Etelka (j4) Bonnie csodálatos élete című kötetének budapesti bemutatóján 2023. július 25-én. Jobbra Máthé Zsuzsa moderátor. A kötet a Fiatal Családosok Klubja (FICSAK) kiadásában, a klub második mesekönyveként jelent meg. MTI/Balogh ZoltánVitályos Eszter, a Kulturális és Innovációs Minisztérium parlamenti államtitkára (j2) beszédet mond Király Nóra (j3) és Kassai Etelka (j4) Bonnie csodálatos élete című kötetének budapesti bemutatóján 2023. július 25-én. Jobbra Máthé Zsuzsa moderátor. A kötet a Fiatal Családosok Klubja (FICSAK) kiadásában, a klub második mesekönyveként jelent meg. MTI/Balogh Zoltán

Király Nóra, a FICSAK alapítója, a könyv kreatív producere felidézte, hogy a mesekönyv apropóját egy szomorú esemény, legnagyobb fia papagájának kimúlása adta.

Így jött az ötlet, hogy szülessen egy mesekönyv, amely segít a kedvelt háziállat elvesztése okozta gyász feldolgozásában, egyben emléket is állít a család kedvelt háziállatának - jegyezte meg.

Elmondása szerint Kassai Ildikó meseíróval együtt alkották meg azokat a történeteket, amelyek felidézik Bonnie alakját, egyben tanulsággal is szolgálnak az olvasók számára.

A Kömöcsi Fruzsina illusztrációival megjelent kötet kapcsolódik a FICSAK gyermekvédelmi kampányához is, melyben arra szeretnék rávezetni a fiatalokat, hogy minél kevesebb időt töltsenek a képernyők előtt, inkább vegyenek a kezükbe könyveket - közölte Király Nóra.

Kassai Etelka meseíró elmondta, hogy Király Nóra történeteiből írta a mesekönyv fejezeteit, csak egy kicsit kellett saját fantáziáját használnia. A Bonnie élete ezért két idősíkban, két helyszínen zajlik: Király Nóráék otthonában, illetve az amazóniai esőerdőben.

Király Nóra az MTI-nek elmondta, a mesekönyvhöz a FICSAK rendezvényein juthatnak hozzá az érdeklődők.