Háromszázhatvanegy oktatási intézmény kapta meg az állatbarát címet

Az idén harmadik alkalommal, kibővített tartalommal és további kategóriákkal oktatási intézmények számára meghirdetett állatvédő és állatbarát címek elnyerését célzó pályázaton 361 oktatási intézmény kapta meg az állatbarát címet - közölte az Állatorvostudományi Egyetem Állatvédelmi Központja csütörtökön az MTI-vel.

Mint írják, az Állatorvostudományi Egyetem Állatvédelmi Jogi, Elemző és Módszertani Központja és az Állatvédelem gyerekeknek című oktatási weblap szerkesztőbizottsága által meghirdetett pályázatra olyan oktatási és gyermekvédelmi intézmények jelentkezését várták, amelyek kiemelkedően sokat tesznek az állatvédelemért, és törekednek arra, hogy beépítsék a felelős állattartást a nevelésbe, változatos és kreatív programok segítségével.

A tájékoztatás szerint a korábbi évhez képest ismét megduplázódott a versenyző intézmények száma. Az óvodák és általános iskolák mellett már bölcsődék, középiskolák és gyermekotthonok is pályázhattak.

Az április 30-i határidőig 361 egyéni pályázat érkezett (22 bölcsőde, 233 óvoda, 92 általános iskola, 8 középiskola, 5 gyermekotthon és 1 fejlesztő). Valamennyi intézmény jogosult az állatbarát cím használatára egy éven keresztül. Az idei pályázatban az állatbarát címen túl: az Év Állatvédő Bölcsődéje-, Óvodája-, Iskolája-, Középiskolája és Gyermekotthona címekre is lehetett pályázni - hangsúlyozzák a közleményben.

A beérkezett munkákat egy állatvédelmi és pedagógus szakemberekből álló zsűri bírálta el. Minden kategóriában három helyezettet díjaznak, így összesen 15 nyertes intézményt hirdetnek a díjátadón. A pályázatok nyertesei a díjakat és okleveleket a június 21-én megrendezendő ünnepségen vehetik át Sótonyi Péter rektortól az Állatorvostudományi Egyetemen. Az oklevelek, tárgyi ajándékok és élménymeglepetések mellett az Állatorvostudományi Egyetem Állatvédelmi Központja idén is tart egy állatvédelmi képzést valamennyi állatbarát oktatási intézmény számára - áll az összegzésben.

Vetter Szilviát, az Állatorvostudományi Egyetem Állatvédelmi Központjának vezetőjét, a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány kuratóriumának elnökét idézve azt írták, hogy kiemelten fontosnak tartják a gyermekeknek szóló állatvédelmi oktatást, mert a felelős állattartás és az állatokkal való helyes bánásmód jelenthet hosszú távú megoldást a fajgazdagság megőrzésére, a kóborállat-állomány csökkentésére, vagy akár az illegális szaporítók elleni fellépésre.

Legfrissebb