A Velencei-tónál indul a tízéves Magyar Tavak Fesztiválja

Június 30-án indul a tízéves Magyar Tavak Fesztiválja, amely a többi közt operagálával, koncertekkel, csónakos és kerékpáros túrával, családi nappal, főzőversennyel várja az érdeklődőket a Velencei-tónál, majd Tiszafüreden és a Balatonnál - közölték a szervezők az MTI-vel.

A rendezvénysorozat a MOL-Új Európa Alapítvány támogatásának köszönhetően a Velencei-tónál startol június 30-án. A nyitóesten a kápolnásnyéki Csajághy Laura Színpado tartandó gálakoncertenten fellép Miklósa Erika Kossuth-díjas operaénekes, Rab Gyula, Tóth Vera, ifj. Sárközi Lali és zenekara, valamint az Urbán Verbunk. A műsor rendezője Novák Péter.

Július 28-án Tiszafüreden folytatódik a programsorozat. Pénteken délelőtt 11 órakor a Polgármesteri Hivatal előtti téren a megnyitón közreműködik Miklósa Erika, Rab Gyula, Harazdy Miklós, valamint a Tiszafüredi Mazsorettek és a Tiszafüredi Ifjúsági Fúvószenekar- áll a közleményben.

Július 29-én, szombaton a Morotva-félszigeten koncertet ad mások Miklósa Erika és a Csík Zenekar. A tizedik születésnapját ünneplő fesztiválon az érdeklődők a Családi TÓ'Piknik alkalmával Petőfi Sándor kedvenc ételét kóstolhatják meg, de lesz Boat D'Opera csónakos és Tour D'Opera kerékpáros túra is.

A Magyar Tavak Fesztiválja idei programsorozata augusztusban a Balatonnál, Tihanyban zárul majd.

Bővebb információ a Magyar Tavak Fesztiválja honlapján, valamint Facebook-oldalán található.