Idén több mint 120 ezer gyerekhez ért el a vízivást népszerűsítő Happy-hét

Az idén 13. alkalommal megrendezett, vízivást népszerűsítő Happy-héthez 1031 köznevelési intézmény csatlakozott, így több mint 123 ezer gyerekhez ért el az esemény - közölte az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) pénteken az MTI-vel.

A vízfogyasztást népszerűsítő óvodai-iskolai Happy-hét programot hagyományosan a víz világnapjához (március 22.) kapcsolódva rendezik meg minden évben március végén. Az eseményhez kapcsolódó intézményekben játékos tanórák, projektek, sportesemények keretében tanulnak a fiatalok a víz szerepéről, a folyadékpótlás jelentőségéről, a cukros üdítők, energiaitalok túlzott fogyasztásának káros következményeiről. A programok megszervezését az OGYÉI változatos ötletekkel, letölthető segédanyagokkal segíti.

Az idei program csütörtöki zárórendezvényén a Belügyminisztérium stratégiai ügyekért felelős helyettes államtitkára arról beszélt, hogy bár az elhízás egy komplex probléma, a cukros italok választása helyett az ivóvízfogyasztás az egyik legegyszerűbb módja az egészségmegőrzésnek, valamint a gyermekkori elhízás megelőzésének. Sölch Gellért beszámolt arról, hogy a közoktatási intézményekben az elmúlt években 25 százaléknál is nagyobb arányban nőtt a mosdón kívüli vízvételi helyek (fali-, illetve ivókutak) száma, így már az óvodák, iskolák több mint 75 százalékában kínálkozik ilyen lehetőség - olvasható a közleményben.

Tudatták: az intézmények ezúttal is nyereményjátékon vehettek részt, amelyen 10 darab 150 ezer forint értékű sportszerutalványt sorsoltak ki.