Főiskolások és egyetemisták jelentkezését várják a KAFF diákzsűrijébe

Főiskolások és egyetemisták jelentkezését várják március 31-éig a 16. Kecskeméti Animációs Fesztivál (KAFF) diákzsűrijébe - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

A tájékoztatás szerint a diákzsűribe először keresik nyílt felhívásban azt a hat, aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező, felsőfokú tanulmányokat végző fiatalt, akik szívesen és felelősségteljesen döntenének a 16. KAFF díjazottjairól.

A szervezők olyanok jelentkezését várják, akik rajonganak az animációs filmekért, de nem kitétel a filmes irányú tanulmány. Fontos, hogy a jelentkezők kíváncsiak és kitartóak legyenek, hiszen négynapos filmdömping vár majd rájuk nyáron. A diákzsűri tagjai számára színes programokról, szállásról és napi egyszeri étkezésről a fesztivál gondoskodik majd - írták a közleményben.

A jelentkezéseket március 31-éig a kaff@kecskemetfilm.hu e-mail címre várják. A fiataloktól azt kérik, egy rövid bemutatkozáson túl azt is írják meg, miért szeretnének a diákzsűri tagjai lenni.

A legnagyobb magyarországi animációs eseményt június 21. és 25. között rendezik meg Kecskeméten. A KAFF fő küldetése szemlézni az utóbbi két évben készült magyar és európai animációs filmeket, melyek több kategóriában versenybe szállnak a zsűrik és a közönség által kiosztott díjakért.

A fesztivál versenyprogramjában szereplő filmeket több grémium értékeli: nemzetközi szakemberekből álló zsűri, diák- és junior zsűri, valamint a közönség is szavazhat a legkedvesebb filmalkotására.