Ismét Magyarok a Világ Járműgyártásában kiállítás az AMTS Automobil és Tuning Show-n

  • trend
  • 2023.03.04
    04:34
  • MTI
Ismét megrendezik a Magyarok a Világ Járműgyártásában című kiállítást az AMTS Automobil és Tuning Show keretében március 17-19. között a Hungexpón - tájékoztatta a szervező Autós Nagykoalíció (ANK) az MTI-t.

Ismertették: a G-pavilon 1700 négyzetméternyi területén több mint húsz cég és egyesület vesz részt, mintegy ötven jármű és részegység bemutatásával idézik fel a hazai járműgyártás múltját, jelenét, jövőjét, globális jelentőségét.

A rendezvény mottója az idén "Szakemberekkel, fiatalokkal a tudatos mobilitásért, közlekedésbiztonságért, környezetvédelemért, a jövőért!", tükrözve az Autós Nagykoalició egyik fő törekvését, az autós szakma népszerűsítését, az utánpótlás biztosításának támogatását. Az ANK jóvoltából a járműgyártás iránt érdeklődő ezer középiskolás diák ezúttal is ingyenes belépővel nézheti meg a kiállítást.

A kiállítás a 15. században Kocs községben készült őskocsitól kezdve végigvezet az autóipar több évszázados történelmén, és bemutatja, hogy a magyar szakemberek milyen megoldásokkal segítették az autóipar fejlődését. Az idén sem hiányozhat a kiállításról a Galamb József által tervezett Ford T-modell, és először lesz látható nyilvánosan az egyetlen muzeális Ikarus terepjáró, valamint több Csepel márkájú, szigetszentmiklósi gyártású Laplander. Kiállítanak drónokból álló légiflottát, vízi járművet, muzeális és új mentő-, tűzoltó-, rendőrautókat, a Magyar Közút speciális gépeit, a Volánbusz járműveit, valamint a rendszerváltás óta Magyarországon gyártott modelleket. Bemutatkozik a sikeres magyar autóversenycsapat, az M1RA, valamint a BME Formula Racing Team magyar 4WD-elektromos-autonóm Formula versenyautója is.

A szervezők a gyerekekre is gondoltak, ők interaktív minivárosban elektromos járművekkel próbálgathatják a biztonságos autózást és motorozást.

A közleményben tájékoztatnak arról is, hogy a kiállítás ötletgazdája, Knezsik István, az Autós Nagykoalíció elnöke az AMTS keretében fogja átadni az idei Év magyar autója díjait.