Másfél milliárdos oktatásfejlesztés a TF-en

Több mint másfél milliárd forint értékben új oktatásfejlesztési program indult a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemen (TF).

Sterbenz Tamás, a TF rektora a pénteki sajtótájékoztatón elmondta, a gyakorlatorientált oktatásmódszertani megújítás elnevezésű projekt a Széchenyi Plusz Program keretében és az Európai Unió Helyreállítási és Ellenállóképességi Eszközének mint finanszírozó alapnak a támogatásával valósul meg 1,524 milliárd forint értékben.

"A három és fél éves projekt legfőbb feladatai a tananyagfejlesztés és az oktatói készségek fejlesztése mellett az egyetem digitális ökoszisztémájának a fejlesztése. Ez nem olyan látványos, mint a Csörsz utcai sportkomplexumunk építése, de ugyanolyan forradalmi lépés. Az elméleti tárgyak digitalizációja az élsportolók és a külföldi hallgatók számára is rugalmasabb oktatási rendet biztosít" - emelte ki Sterbenz Tamás.

Varga-Bajusz Veronika, a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) felsőoktatásért felelős helyettes államtitkára kifejtette, a felsőoktatás megújításának egyik legjobb helyszíne a hamarosan százéves TF, amely fejlesztési célokra eddig 23 milliárd forintos kormánytámogatásban részesült. A politikus hozzátette, a modern felsőoktatáshoz tudományos alapok szükségesek, és elengedhetetlen az digitális eszközpark fejlesztése is.

Az esemény keretében Sterbenz Tamás együttműködési megállapodást írt alá Gyulai Miklóssal, a Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) elnökével az augusztusi budapesti atlétikai világbajnokság kapcsán. Ennek értelmében a TF nyáron megnyíló Csörsz utcai komplexuma lesz a vb egyik edzéshelyszíne, emellett az intézmény feladata lesz a mintegy 2500 önkéntes képzése is.

"Ez lesz a 125 éves magyar atlétika legfontosabb éve, és a világ harmadik legnézettebb sporteseményének az egyik előjele, hogy Magyarországon az elmúlt két évben 30 százalékkal emelkedett az utánpótláskorú atléták száma" - jelentette ki Gyulai Miklós, felidézve, hogy a 90-es évek elején ő maga is a TF hallgatója volt.

A szabadtéri atlétikai világbajnokság augusztus 19-től 27-ig tart.