Országos toborzókampányt indít a honvédség

Országos toborzókampányt indít a honvédség, hogy minél többen megismerhessék a honvédség által kínált szolgálati formákat és életpálya-lehetőségeket - közölte a Honvédelmi Minisztérium pénteken az MTI-vel. A toborzókampány nyitórendezvénye hétfőn lesz Budapesten, a Bálnában.

Azt írták, a háború, a migráció és az Európát érő biztonsági kihívások rámutattak, hogy a veszélyek korát éljük, a béke és a biztonság felértékelődött. Hozzátették: Magyarország biztonságának és védelmének megerősítése érdekében a Magyar Honvédség megerősítése, megfiatalítása és modernizálása kiemelt feladat.

Kiemelték: az elmúlt években sokat fejlődött a Magyar Honvédség, és jelenleg is zajlik a fiatalítás.

Hozzátették: a most induló toborzási kampányban különösen azoknak a fiataloknak a jelentkezését várják, akik készek és szeretnének tenni a haza, családjuk és szeretteik védelmében. "A honvédség vonzó életpályát kínál azok számára, akiknek az egyéni fejlődésen túl fontos a közösség, a bajtársiasság, a fiatalos szemlélet, és emellett a high-tech haditechnikai eszközök iránt is érdeklődnek" - írták.

Jelezték: a toborzási kampány a következő hónapokban nem csak a toborzási irodákban zajlik majd, hanem az interneten és különböző médiafelületeken, emellett országszerte toborzási rendezvényeket is tartanak.

A toborzókampány nyitórendezvénye hétfőn a Bálna Budapest rendezvényközpontban lesz, és várnak mindenkit, aki akár tartalékos, akár hivatásos vagy szerződéses katonaként szeretne csatlakozni a honvédséghez.

A toborzónapon az érdeklődők közelebbről is megismerkedhetnek a Magyar Honvédség alakulataival, fegyverekkel és haditechnikával, az innováció élvonalába tartozó eszközökkel, valamint a Hadtörténeti Intézet és Múzeum kiállításával. Többek között lesznek katonai bemutatók, szimulátorok, valamint biolabor. Lehetőség lesz közelebbről megismerni a katonák életét, és az érdeklődők beszélgethetnek a toborzó szakemberekkel és a már a Magyar Honvédség kötelékében szolgáló katonával is.