Nyolcszáz millió forintból fejleszti pécsi gyakorlóiskoláit a PTE

Nyolcszáz millió forintos fejlesztési forrás segítségével újítja meg a pedagógusképzést szolgáló két pécsi gyakorló általános iskoláját és egy óvodáját a Pécsi Tudományegyetem (PTE).

Az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) támogatásával zajló, 2023 őszéig tartó beruházás keretében a PTE Gyakorló Általános Iskola, Gimnázium és Óvoda három különálló tagintézményének fejlesztése valósul meg - tájékoztatta a PTE az MTI-t.

A közlemény szerint a két iskolát és egy óvodát érintő program során felújítási munkálatokat végeznek, bútorokat és különféle eszközöket szereznek be, energetikai fejlesztéseket hajtanak végre, így megújulnak a nevelési-oktatási termek és folyosók, valamint más közös helyiségek.

A három tagintézményben mintegy kilencven tanterem, számos mosdó, több tanári helyiség újul meg, emellett az egységekben minden fényforrást LED-technológiájúra cserélnek.

A PTE október végén közölte az MTI-vel, hogy félmilliárd forintos fejlesztési forrás segítségével újítják meg az intézmény másik, szintén pedagógusképzést szolgáló, Szekszárdon működő gyakorló általános iskoláját. A szintén EFOP-os fejlesztés révén a PTE Illyés Gyula Általános Iskola jövő őszig teljes körű belső felújításon esik át, új eszközöket szereznek be, valamint modernizálják az épülethez tartozó sport- és játszóudvart - közölte korábban az anyaintézmény.