Változatos portaprogramokkal várja a közönséget a 16. PanyolaFeszt

Koncertekkel, táncházzal, kiállításokkal, gyermekprogramokkal várják az érdeklődőket augusztus 5. és 7. között a 16. PanyolaFesztre, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Panyolára.

A Tisza, a Szamos és a Túr folyók közelében fekvő, hatszáz lelkes községbe több ezer érdeklődőt várnak a szervezők: tíz helyszínen zajlanak majd a programok, a változatos zenei paletta mellett számos színházi produkció is helyet kap a kulturális kínálatban - közölték a szervezők.

A Szatmár és a Bereg értékeit bemutató fesztiválon színpadra lép többek között Szalonna és Bandája, valamint a Jantyik testvérek, Petrás Mária és a Tázló együttes, a Csángálló, a Kalyi Jag, Bakos-Kiss Gábor, Pásztor Márk, a Kelet Brass Band, a Bakator Zenekar és a Lóci Játszik.

A Nemzeti Művelődési Intézet Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Igazgatósága által szervezett, A Szakkör című tárlaton a megye több mint hatvan települése mutatja be különböző helyi alkotásait a közösségi házban, de a Szatmári Alkotótábor festménykiállítását is megtekinthetik a látogatók. A gyerekeket pulyasarokkal várják, lesz vándor játszótér, bábkiállítás és -készítés, népi fajátékok, autós mozi, közben a felnőtteket pálinka- és különleges borkóstolásra, kerékpár- és pálinkatúrára, aszaló- és főzdelátogatásra, táncházra invitálják.

A programban szerepel még könyvbemutató, templomlátogatás, Szamos-parti lovas- és íjászbemutató, a helyi értékek iránt érdeklődőket pedig hagyományos szatmári ételek kóstolójával, illetve kézműves utcával várják Panyolára.