MCC: megnyílt a felújított a révfülöpi diáktábor

Megnyílt a felújított Cholnoky Jenő Gyermek- és Ifjúsági Kikötő, Diáktábor Révfülöpön - tudatta a Mathias Corvinus Collegium (MCC) vasárnap az MTI-vel.

Közleményükben idézték Orbán Balázst, az MCC kuratóriumának elnökét, aki a megnyitón azt mondta: nagy álom vált valóra a tábor megnyitásával. Az alapítvány célja olyan hely létrehozása volt, ahová a Kárpát-medencéből bárhonnan érkezhetnek diákok. Vállalták a révfülöpi kikötő, tábor és környezetének megújítását, amely így méltó helyszíne az MCC-s hallgatók oktatásának, nevelésének.

Orbán Balázs hozzátette: a földrajztudós Cholnoky Jenő személyében találták meg azt a történelmi hagyatékot, amely a leginkább kifejezi az MCC által képviselt értékeket, a nevelési stratégiáját meghatározó hazaszeretetet és nemzetközi kiválóságot.

Navracsics Tibor, a térség fideszes országgyűlési képviselője, területfejlesztési miniszter azt hangsúlyozta: ha "minőségi Magyarországot akarunk", ezt a fiatalokkal, a minőségi oktatással, környezettel kell kezdeni. Ha az ember minőségi környezetben él, ilyen életvitelt képes folytatni. A révfülöpi kikötő és diáktábor is ezt a célt szolgálja, a miniszter véleménye szerint az MCC-vel Magyarország is Európa élvonalába kerülhet.

Szalai Zoltán, az MCC főigazgatója elmondta: a tehetséggondozás kiemelt központjában idén eddig 300 diák táborozott, és a nyáron még csaknem 500 fiatal oktatását, nevelését teszi lehetővé az MCC.

Az egykori állami vitorláskikötő és a főút északi oldalán elhelyezkedő diáktábor felújításával egy minden évszakban használható, korszerű, több száz fiatal elszállásolására, oktatására, sportra nevelésére és játékos foglalkoztatására alkalmas tehetséggondozó központ jön létre. A munkálatok folytatódnak. A táboroztatási és nyári oktatási lehetőséget nyújtó révfülöpi komplexum ingyenes a tehetséggondozó programokban tanuló fiataloknak - írták.

Az MCC szeptembertől 24 Kárpát-medencei településen, 5550 diákkal folytatja a tehetséggondozást - ismertették a közleményben.