Hat nagy fesztiválon lesz saját színpada a Hajógyárnak

Hat nagy hazai fesztiválon állít saját színpadot a Petőfi Kulturális Ügynökség (PKÜ). A Hajógyár Petőfi Színpad, "a popkultúra kikötője" széles spektrumot lefedő, színes értékeket közvetítő programokkal jelentkezik - közölte a PKÜ az MTI-vel.

A közlemény szerint a Hajógyár saját színpadán hozza el a közönségnek az ismert és ismertségre méltó kortárs művészeket a Telekom VOLT Fesztiválon, az EFOTT-on, a Művészetek Völgyén, a Szigeten, a Strandon és a SZIN-en is .

Mint írták, a multimédiás platform helyszíni kitelepüléseinek célja, hogy olyan kulturális programokat nyújtson, amelyek az underground és mainstream műfajokat kézen fogva vonultatják fel a hazai és határon túli magyar értékteremtők legjavát, és mutatják be a kevésbé ismert, de tehetséges előadók és alkotók munkásságát.

Az élőzenei kínálatban a raptől és a slam poetrytől a popon és az egyszálgitáros akusztikus előadásokon át a nagyzenekaros felállású koncertekig lesznek produkciók, a már ismert és még felfedezésre váró előadóktól egyaránt.

A színpadokon a magyar kortárs művészek is bemutatkoznak. Bemutatkozik a Hajógyár saját multimédiás videófelülete, minden nap vetítést tartanak a hajogyar.hu saját gyártású műsoraiból, a fesztiválok aznapi line up-jához igazodva. A fesztiválokon levetítik a Hajógyár első saját gyártású koncertfilmjét, a Carson Comáról készült alkotást, amely hamarosan országszerte látható a mozikban. A filmvetítés a műsorvetítésekhez hasonlóan a zenekar fellépésének napján történik.

A Strand fesztiválon elsőként szervezik meg a Legendák című projektet a Strand és a Hajógyár közös zászlaja alatt: ebben a múlt nagy hatású zenészeinek és napjaink népszerű előadóinak fúziója valósul meg. Bemutatkoznak továbbá a Hangfoglaló Program idei évadjának támogatottjai, valamint a Nagylemez Program nyertesei is. A hajnali party sávban a Petőfi Elektrik dj-i töltik meg élettel a színpadot.

A Hajógyár Petőfi Színpad összesen huszonnégy napon át tartó, több mint kétszáz programot kínáló fesztiváljelenléte több tucat zenei szakember bevonásával valósul meg.

A közlemény arra is kitér, hogy hatvan évnyi popkultúra rendszerezését kezdte meg a Magyar Popkulturális Értéktár, ezzel új, muzeológiai szintre emelve a könnyűzenei életet. A folyamatosan bővülő és alakuló popkulturalis.hu-n digitálisan hozzáférhetővé válik a magyar zenei élet megannyi képes és videós tartalma. A világszinten is páratlan kezdeményezés segíti a zenei szakemberek, előadók és a közönség összekapcsolódását.