Idén ismét lesz Egerszegfeszt

Két év kihagyás után rendezik meg újra Zalaegerszegen a város legnagyobb szabadtéri rendezvényét, az Egerszegfesztet, amely június 17. és 19. között a korábbiaknál is kiterjedtebb belvárosi helyszínen várja majd a látogatókat - közölte a fesztivál pénteki sajtótájékoztatóján a zalai megyeszékhely polgármestere.

Balaicz Zoltán (Fidesz-KDNP) úgy fogalmazott: ez is bizonyíték arra, hogy végre újraindult az élet, hiszen 2019-ben tarthatták meg utoljára ezt a nyári fesztivált. A rendezvény nemcsak zenei élményt jelent, hanem családi, baráti együttlétekre, közös programokra is lehetőséget ad, illetve a lokálpatrióta kötődést is tovább erősíti.

A polgármester hozzátette, hogy az idén a város első írásos említésének 775. évfordulójához kapcsolódó rendezvények egyike az Egerszegfeszt. A programok pedig valójában már június 16-án elkezdődnek azzal, hogy a Hevesi Sándor Színház kétnapos Nyitott fesztivált rendez.

Ez utóbbi részleteiről Besenczi Árpád, a zalaegerszegi teátrum igazgatója elmondta: a korábbi fesztiválokhoz is mindig kapcsolódott valamiképpen a színház annak jegyében, hogy az intézmény ne egy megközelíthetetlen elefántcsonttorony legyen. Most újra kinyitják a színházat, a társművészeteket is befogadják: könyvbemutatót és Buday Mihály festőművésszel performanszot is tartanak.

Az első este az Egy bolond százat csinál című vígjátékkal zárják a napot, a másodikon pedig a Kvártélyház Szabadtéri Színház a Padlás című musicalt adja elő. Mindkét napon újra lehetőségük lesz a látogatóknak kulisszajárásra, ahol a színművészek vezetik az érdeklődőket a nézők előtt többnyire elzárt terekben. A teátrum előtti szabadtéri színpadon gyerekprogramokat, zenei és bábelőadásokat tartanak, Bot Gábor színművész a zalaegerszegi szimfonikusokkal ad majd közös koncertet - emelte ki Besenczi Árpád.

Tompagábor Kornél fesztiváligazgató arra hívta fel a figyelmet, hogy idén olyannyira kibővítik az Egerszegfeszt területét, hogy ezzel az ország legnagyobb területű szabadtéri ingyenes fesztiváljává válik a zalaegerszegi rendezvény. A belvárosban három nagyobb színpadot állítanak, ahol nagykoncerteket, gyerekműsorokat adnak, de lesz gasztroszínpad is, és a tánc, a mozgás, a hagyományőrzés is szerepet kap.

Újból megtartják idén a kéklámpás felvonulást, valamint a fúvószenekari találkozót, de a Fradi kamionját is meglátogathatják a résztvevők. A számos program mellett két településnek is bemutatkozási lehetőséget ad az Egerszegfeszt: Vecsés gasztronómiai és gyerekprogramokkal vesz részt a programsorozaton, Keszthely pedig a Festetics-kastélyt mutatja be és egy hintót is elhoz Zalaegerszegre - mondta el a fesztiváligazgató.

Legfrissebb