Francia pszichedelikus csapat lemeze magyar kiadótól

Magyar kiadónál jelent meg egy ismert francia együttes, a pszichedelikus tribal trance zenét játszó Kaophonic Tribu új lemeze.

Az 1998 óta létező formáció hosszú idő után készített új anyagot, hiszen a Kaophonic Tribu legutóbbi albuma, a Métamorphose 2009-ben jelent meg. A mostani, sorrendben ötödik korongot, a PhoenX-öt a hazai Trottel Records adta ki.

A kiadó ajánlója kiemeli: a lemez folytatja a zenekarra jellemző pszichedelikus, trance-es vonalat, amit a francia közönség évtizedek óta ismer. Az elektronikus zenét törzsi lüktetés szövi át, mindezt egzotikus hangszerekkel, például afrikai mandingó ütőhangszerekkel és ausztrál eredetű fúvóshangszerrel, didzseriduval adják elő. A hazai színtéren a Korai Öröm képvisel hasonló stílust.

A Kaophonic Tribu korábban olyan ismert zenekarokkal játszott együtt, mint az Asian Dub Foundation vagy a Les Tambours du Bronx. A zenekar tagjai: Anissa Hank (ének, ütőhangszerek), Bertrand Bidault (gitár), Christophe Ligerot (dob, fuvola), Didier Billet (ütőhangszerek), Gauthier Aubé (didzseridu), Jack Limballe (billentyűs hangszerek), Mickael Lachaize (basszusgitár).

A PhoenX című lemez a Trottel Records 30. születésnapján jelent meg LP/CD formátumban.