NKE: május 15-ig lehet jelentkezni a Nemzetek Európája Karrierprogram új évfolyamába

Május 15-ig lehet jelentkezni a szeptemberben induló Nemzetek Európája Karrierprogram új évfolyamába - közölte a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) szombaton az MTI-vel.

Az NKE és az Igazságügyi Minisztérium (IM) közös programjának mottója: "Erősítsük együtt Európát!"; immár a harmadik évfolyam indulhat el az ősszel - tudatta az intézmény.

Hozzátették, hogy a program még 2020. szeptemberben indult azzal a céllal, hogy növelje az európai uniós intézményeknél sikeresen pályázó és elhelyezkedő, Európa és Magyarország ügye iránt egyaránt elkötelezett, idegen nyelveken jól beszélő, megfelelő szakpolitikai ismeretekkel rendelkező magyar szakemberek számát.

"Az Ukrajnában zajló háború drámai módon hívta fel a figyelmet arra, hogy mennyire fontos az Európai Unió cselekvőképességének növelése. Magyarország számára fontos, hogy e folyamatnak mind rövid, mind hosszú távon cselekvő részese legyen" - emelték ki.

Közölték azt is, a munka mellett elvégezhető, két szemeszteres képzés igazi mérföldkő az európai uniós karrierre készülők támogatásában: az elméleti tudás mellett gyakorlatorientált, széles körű képzést nyújt, felkészít az Európai Személyzeti Felvételi Hivatal (EPSO) versenyvizsgájára, továbbá a szaknyelvi tudás fejlesztésével segíti a pályázók nemzetközi elhelyezkedését.

További információk a programról és a jelentkezés feltételeiről megtalálhatók a képzés honlapján.