Az SAP Hungary árbevétele több mint 12 százalékkal nőtt tavaly

  • trend
  • 2022.02.20
    17:14
  • MTI
Az SAP Hungary alapítása óta a legsikeresebb évet zárta tavaly 48 milliárd forint árbevételével, ami 12,5 százalékkal múlta felül a 2020-as értéket - közölte a szoftverfejlesztő vállalat pénteken az MTI-vel.

A közleményben kiemelték: a rekord üzleti eredmény egyik fő oka a felhőszolgáltatások iránt megnövekedett kereslet volt; csak ebben a szegmensben több mint 30 százalékkal nőtt a bevétele a társaságnak.

Pintér Szabolcs, SAP Hungary ügyvezető igazgatója a közlemény szerint elmondta, hogy a felhőszegmensben folyamatos fejlődési lehetőséget látnak, és a chiphiány miatt az idei évben is megnövekedett keresletre számítanak ezen a területen.

Tavaly minden negyedéves tervüket sikerült túlteljesíteni - jegyezte meg.

Arra számít, hogy 2022-ben a folyamatos növekedésnek és "az eddig nem látott keresletnek" köszönhetően a tavalyi eredményt is túlszárnyalják.

Globálisan a vállalatcsoport teljes bevétele 2021-ben elérte a 27,8 milliárd eurót (10 256 milliárd forint 356-os árfolyammal számolva), ami 2 százalékos emelkedés az egy évvel korábbihoz képest.

A felhőszolgáltatásokból származó bevétel nemzetközi szinten 17 százalékkal nőtt tavaly.

A magyarországi leányvállalat budapesti irodáiban jelenleg több mint 1350-en dolgoznak. Tavaly több mint 200 embert vettek fel, és jelenleg is mintegy 100 pozíció vár betöltésre, miközben a fluktuáció minimális - tájékoztattak.