Újból elhalasztják a Venom 2. - Vérontó bemutatóját

A filmbemutatók őszi hollywoodi szezonját is befolyásolja a koronavírus delta variánsának amerikai terjedése: ismét elhalasztja a Sony Pictures a Venom 2. - Vérontó című film bemutatóját. A Tom Hardy főszereplésével készült akciófilm amerikai premierjét október 15-én tartják.

Korábban többször elhalasztották már a bemutatót a járvány miatt, a legutóbbi időpont szeptember 24. volt - írja a Variety.com.

Az ismételt halasztás oka, hogy a koronavírusnak a korábbinál jóval fertőzőbb delta variánsa miatt jelentősen megnövekedett a fertőzöttek száma az Egyesült Államokban, ami csökkentette az emberek moziba járási kedvét. A National Research Group közvéleménykutató legutóbbi felmérése szerint a mozilátogatók 67 százaléka érzi "nagyon, vagy valamennyire komfortosnak" a multiplexek látogatását - ez 14 százalékos csökkenés az egy hónappal korábbi számokhoz képest.

Az első Venom-film hatalmas sikert aratott, világszerte 855 millió dolláros (265,6 milliárd forintos) bevételt hozott. A második részben a főszereplő Tom Hardy mellett olyan sztárok kaptak szerepet, mint Woody Harrelson, Michelle Williams, Reid Scott és Naomie Harris.

Az elmúlt héten a Paramount Pictures jelentette be, hogy elhalasztja a Clifford, a nagy piros kutya című családi animáció bemutatóját a delta variáns miatt.

A két filmben közös, hogy mindkettő esetében kizárólag mozis bemutatót terveztek a készítők.